Варна: 5 години изпитателен срок и 7000 лева глоба получи мъж за държане, кражби от автомобили и манипулация на електромер

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

51-годишният Светослав Д. прие да изтърпява наказание 3 години лишаване от свобода, отложено с 5-годишен изпитателен срок. Това съобщават от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. Това е най-тежкото от определените му от Варненския окръжен съд наказания за извършените от него три престъпления – държане с цел разпространение на наркотични вещества, кражби на вещи от автомобили чрез използване на дистанционни устройства и манипулация на електромер с цел непълно отчитане на потреблението на електрическа енергия. Към наказанието съдът присъедини и глоба в размер на 7000 лева. В тежест на призналия се за виновен за трите деяния са и направените по делото разноски в размер на 1222 лева, които подсъдимият трябва да заплати в полза на ОД на МВР във Варна.

Наркотичните вещества – близо 20 грама метамфетамини и 0,04 грама кокаин, както и електронна везна, четири дистанционни устройства и др., чрез които подсъдимия смущавал нормалната работа на устройството за заключване на коли, ще бъдат унищожени.

Определението на Варненския окръжен съд, с което е одобрено постигнатото  споразумение между Окръжната прокуратура във Варна и Светослав Д., е окончателно.