Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на мъж, направил опит да убие бившата си съпруга в Шумен

Снимка: pixabay.com

Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на мъж, направил опит да убие бившата си съпруга в Шумен. Това съобщават от пресцентъра на Апелативен съд – Варна.

Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на Нилгин А., който преди 12 дни в околностите на Шумен направил опит да убие бившата си съпруга. Втората съдебна инстанция остави без уважение жалбата на защитата му срещу определената от Окръжен съд – Шумен най-тежка мярка за процесуална принуда.

Пресслужбата на Апелативен съд – Варна припомня, че Нилгин преследвал често бившата си съпруга. Ден преди инцидента тя била подала втора жалба за домашно насилие срещу него. На 22 май жената пътувала към работа в автомобила на свой колега. Нилгин принудил водача на автомобила да спре, извадил оръжие и стрелял в главата на бившата си жена. След това направил обратен завой, произвел още един изстрел и избягал. Животът на 26-годишната Нурсел, в чиято глава са попаднали две сачми е бил спасен в болницата.

30 годишният Нилгин е привлечен като обвиняем за опит за убийство извършен в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане.

Съставът на Варненският апелативен съд днес сподели като правилни, законосъобразни и обосновани всички аргументи на първата съдебна инстанция, която е определила първоначалния арест. Събраните в хода на следствените действия доказателства и материали, както и пълните самопризнания на обвиняемия обосновават категорично предположението, че Нилгин е извършител на тежкото престъпление.

Високата санкция на закона и съдебното минало на обвиняемия, независимо от пълното съдействие, което е оказал на разследващите, са основание да бъде споделен и извода, че е реална опасността ако търпи по-лека мярка за неотклонение Нилгин да се укрие или да извърши престъпление.

Определението на Апелативен съд – Варна, с което се потвърждава първоначалната мярка за процесуална принуда „задържане под стража“, взета спрямо Нилгин А., направил опит да убие бившата си съпруга, в условията на домашно насилие и в изпитателния срок на предходно осъждане, е окончателно.