Варненския районен съд постанови мярка „задържане под стража“ на рецидивист, извършил кражба от хотелска стая

Снимка: pixabay.com

Уважено е искането на Районната прокуратура във Варна за вземане мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на мъж, извършил кражба, представляваща опасен рецидив. Това съобщиха от Апелативна прокуратура – Варна.

Състав на Варненския районен съд е уважил искането на Районната прокуратура и със свое определение е взел мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на 39-годишния Алпер А.

Мъжът е бил привлечен като обвиняем за извършена кражба от хотелска стая на 15 юни тази година в курорта Свети Константин и Елена край Варна. С изключителна ловкост той се покатерил до шестия етаж. Проникнал в стая и отнел 70 лева с намерението противозаконно да ги присвои.

Обвиняемият е осъждан няколко пъти. В краткия период между изтърпяване на присъда и излизането на свобода 39-годишният мъж извършвал ново деяние, което води до извода, че Алпер е с трайно изградени престъпни навици.

Определението на Варненския районен съд, с което е била взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на Алпер А., подлежи на обжалване пред Окръжния съд във Варна.