Варненски ученици изненадаха с ръчно изработен коледен подарък народната певица Николина Чакърдъкова

Снимка - ОДК - Варна

Възпитаници на школите от ЦПЛР – Общински детски комплекс във Варна, направиха коледен подарък на известната певица Николина Чакърдъкова. Това съобщават от ОДК. Малчуганите от школата по приложни изкуства и етнография „Творилницата“ изработиха специална топка за елха, украсена с народна шевица. Децата работиха по изненадата под ръководството на преподавателката Мария Борисова.  Малките изпълнители от хор „Българче“ също зарадваха Чакърдъкова. Те изпяха на живо пред зала 1 на ФКЦ няколко песни от репертоара й. Народната певица получи за спомен и луксозен юбилеен албум с историята на ОДК, който й бе връчен от Григория Иванова, зам.- директор на ЦПЛР.

Родената в Гоце Делчев звезда разказа пред присъстващите любопитни моменти от своето детство и певческа кариера. Не отказа на никое дете автограф или снимка за спомен. Раздаде им и картички с шоколадови бонбони. За срещата с певицата дойдоха и част от възпитаницте на Танцов ансамбъл „Българче“. Те бяха със своята ръководителка Ирена Станева. Николина Чакърдъкова даде специално интевю за Катерина Пламенова, която е едно от новите попълнения в редколегията на ученическия вестник „НахОДКи“.

Вълнуващото преживяване за децата бе част от проект „Вдъхновяващи срещи“, който ОДК стартира през миналата година. По него до този момент възпитаници на школите на ОДК са се срещали с цяла плеяда популярни личности от културния и обществен живот на страната и чужбина. Сред тях са Теди Москов, Мариан Вълев, Георги Тошев, Калин Вельов, Кръстю Лафазанов, Нина Николина, Диана Любенова, Койна Русева, Георги Милтиядов, Светлин Ненов и мн. др.