Варненци се обединяват около каузата да помогнат на пострадали от блок 302 в район „Владислав Варненчик“

Варненци се обединяват около каузата да помогнат на пострадали от блок 302 в район „Владислав Варненчик“, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна . Един от организаторите на кампанията е Ваня Николова, която е направила фейсбук група, в която желаещите могат да се организират и да помогнат на пострадалите семейства.
По думите й, всички съпричастни към трагедията могат да се включат в кампанията, чрез пари, дрехи, обувки, посуда, битова техника или помощ в ремонтирането на жилищата.

Вече има обявена и банкова сметка, в която ще се събират даренията за нуждаещите се.
„ Нека се обединим и в тази кауза , за да могат пострадалите семейства възможно най- бързо да си приберат у дома! Благодаря Ви мили хора ,от името на целият екип който ври и кипи в надежда И вяра“, каза още Ваня Николова.

Към момента 14 души от блок 302 в район „Вл. Варненчик“ са настанени в общински жилища. Там са осигурени условия от първа необходимост – помещенията са оборудвани с легла, гардероби, топли завивки, топла вода.

По данни на районното кметство общо жилищата във входа са 36, от които 30 обитаеми и около 15 жилищата са с по-сериозни щети. В съседните входове вчера водоподаването е възстановено.
Десислава ВАСИЛЕВА