Васил Вълчев, МДТ „Константин Кисимов“ – Велико Търново: През последните години се стремим се да постигнем творчески и репертоарен баланс

Велико Търново. През последните години се стремим се да постигнем творчески и репертоарен баланс. Това каза директорът на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов“ Васил Вълчев, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Велико Търново. Той посочи, че желанието на ръководството е освен да има взаимодействие между двата художествени отдела – музикален и драматичен, също така да има и баланс в репертоара. Директорът на културната институция припомни,че след няколко успешни български заглавия като „Величието на Асеневци“, „Албена“ и „Хъшове“, в края на миналата година търновската Мелпомена поставя пиесите „Няма да платим“ по Дарио Фо и „Духът на поета“ по Стефан Цанев. „В момента излиза едно съвременно, чуждо заглавие на Пиер Шено.Целта ни е с това заглавие да попълним т. нар. репертоарен баланс в работата на драматичния отдел и като цяло в работата на МДТ „Константин Кисимов“, посочи Вълчев.

Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново изпраща силен летен сезон. Над 6000 зрители от страната са аплодирали спектаклите, представени от артистите в старата столица. С три национални турнета те са обиколили 15 български града.

Надежда КРЪСТЕВА