Васил Гиков, Общинско предприятие „Управление на общински имоти: В Кюстендил има добри условия за упражняване на различни видове спорт през лятото

Зам.-директорът на Общинско предприятие „Управление на общински имоти” – Кюстендил Васил Гиков, в интервю за Радио „Фокус” – Кюстендил

 

Фокус: Господин Гиков, какви възможности за спорт предоставя Община Кюстендил през лятото, каква е базата, с която разполагате?

Васил Гиков: Базата е в перфектно състояние. Всички зали на стадион „Осогово” работят и през лятото. Спортните клубове не почиват. Не само залите, а и спортните площадки, които се намират по града. В началото на лятото минахме и направихме инспекция на спортните площадки, където имаше проблеми, ги възстановихме, където нямаше настилка, подменихме с нова настилка. Това се случи в квартал „Бузлуджа” на спортната площадка, защото беше в окаяно състояние и всички други спортни площадки, които се намират на територията на Кюстендил, а те са във всички квартали – „Герена”, „Бузлуджа”, при стадион „Странджата”, в квартал „Запад”, „Румяна Войвода” и във всички тези квартали хората могат да ползват самата база за спорт. В момента и на плажа могат да ходят сутрин и вечер, срещу един лев, за хората които искат да спортуват, да плуват. Те отиват сутринта, плуват за един лев и си тръгват. Това са условията, които засега могат да ползват. Имаме на стадион „Осогово” два корта, на улица „Йорданка Николова” също още два корта, в момента пак се ползват от жителите на град Кюстендил, това са обектите, които могат да се ползват на територията на Община Кюстендил.

Фокус: Да ви разбирам, че са създадени отлични условия, за всички, които желаят да спортуват през лятото и то на обезопасени спортни площадки, така ли?

Васил Гиков: Разбира се, обезопасени са, имаше една комисия, с която обиколихме и възстановихме доста нередности по спортните площадки , но ги отстранихме и сега мога да кажа, че са обезопасени и могат да се ползват от гражданите на град Кюстендил.

Фокус: Лятото освен за спорт и отдих, е време и за ремонти, какво сте предвидили като ремонтни дейности по спортната база в Кюстендил?

Васил Гиков:  Не само лятото, ние не спираме да работим. Опитваме се малко по малко това, което сме обещали на гражданите , да възстановяваме базата. В момента, в който приключихме с ремонта на покрива, преди два месеца приключихме и с ремонтите на всички зали, които се намират на стадион „Осогово”, защото основната дейност, която спортните  клубове извършват е на стадиона. Приключихме с ремонтите на залите и в момента започваме ремонтите, даже в момента текат,  на коридорите които са в неугледно състояние. От една седмица започнахме отвън. В момента се намираме в коридорите на базата и се надявам до месец – два всичко това, хората, които минават по тези коридори виждат в какво неугледно състояние бяха, да бъдат в приветлив вид.

Фокус: Доста са клубовете, които упражняват дейност на спортен комплекс  „Осогово”. Пази ли се това, което вие ремонтирате и създавате?

Васил Гиков: Нормално е, деца са, някъде се рушат, някъде се правят нещата, но ние сме затова тук, да служим на тях. Не напразно казвам, че сме слугите на децата, защото ходим по тях, възстановяваме това, което се чупи, но общо взето се стараят децата да запазват това, което е направено, но има и такива, както навсякъде в живота, така че не се оплакваме от децата, доволни сме, когато можем помагаме, караме се с тях, възстановяваме това, което рушат, общо взето е приемливо.

Фокус: Нещо по селата, по стадионите, там ще вършите ли като работа, като дейности?

Васил Гиков:  За сега нямаме някакви планове за селските райони, защото самите клубове, които селските отбори извършващи дейност на тези терени, идват при мен. Когато мога с нещо, им помагам, със седалки, с други принадлежности,които могат да свършат някоя и друга работа. В добри отношения сме. Идват, даже по някой път мачовете си ги провеждат на градските терени, общо взето работим добре и със селските райони, помагам им, но нещо глобално , което да сме им обещали да свършим, засега няма.

Венцеслав ИЛЧЕВ