Великденска изложба и концерт ще представят работата на учениците, включени в извънкласни дейности по проект „Твоят час“ във Велико Търново

Снимка: pixabay.com

Велико Търново. Великденска изложба и концерт ще представят работата на учениците, включени в извънкласни дейности по проект „Твоят час“ във Велико Търново. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Регионалното управление по образованието. Експозицията ще бъде експонирана във фоайето на РУО. Посетителите ще имат възможност да разгледат изделия и рисунки на учениците, работещи в творчески практико-приложни клубове и групи по извънкласни дейности. Тя ще бъде официално открита в 12.30 часа днес. От 14.00 часа в Центъра за подкрепа за личностно развитие към Общински детски комплекс ще се проведе Великденски концерт с участие на певчески и танцови формации от групи по извънкласни дейности.

Миналата година в групи за преодоляване на обучителни затруднения в рамките на проект „Твоят час“ се включиха 3613 ученици от област Велико Търново. Бяха  формирани 443 групи, в които се включиха 18% от учениците, обхванати по проекта. Общият брой на формираните групи по занимания по интереси бе 658. В тях бяха включени 9 420 ученици, което бе 48% от учениците в областта.

Надежда КРЪСТЕВА