Великотърновски образователен проект е на финал в конкурса „Промяната“ на една от националните телевизии

Велико Търново. „Тинузавър“ е оригинална българска разработка – образователна платформа, която обучава деца, ученици и студенти по електроника и роботика. Тя комбинира изучаването на програмиране, математика и физика, има силна практическа насоченост, развива уменията на младите хора за работа в екип и за предприемачество. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Проектът е на финала на конкурса за социално предприемачество „Промяната“ на една от националните телевизии.

Всеки желаещ може да подкрепи „Тинузавър“, като гласува тук.

„Тинузавър“ създадена от програмистите от старопрестолния град Невен Боянов и Ивайло Николов. Чрез съвкупност от платки, светодиоди, сензори и китове всеки начинаещ или напреднал програмист може да създаде малък робот.

Само за две години няколкостотин деца и ученици са преминали през курсовете и летните академии по програмиране, водени от Невен и Ивайло,. Платформата „Тинузавър“ печели престижни награди и предизвиква сериозен инвеститорски интерес, част е от програмата за обучение на студенти по софтуерно инженерство във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, други университети и училища.