Великотърновски ученици се включват в международна инициатива за опазване на околната среда

Велико Търново. Ученици от Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон“ в старата столица се включват в международна инициатива за опазване на околната среда. Проектът е на ЮНЕСКО, а поканата към младежите отправи  Касандра Перюс, канадският национален координатор. Мотото на кампанията е „The Planet Invites Itself at School“, съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от школото. Инж. Славка Проданова, преподавател в гимназията разказа, че за участието си великотърновските младежи са подготвили кратко видео, с което са заснели практика в училищна среда, която онагледява как учители и ученици допринасят за подобряването и опазването на околната среда.

Канадската инициатива се провежда в рамките на текущ пилотен проект на ЮНЕСКО, посветен на борбата с климатичните промени.

Повече от 750 участници от над 125 организации и институции са се включили в инициативата. Четири български училища са участвали в международния форум.

ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ участва чрез видеото на Екоклуб „Силивряк“ и учебната компания Boyar dreams. В него, учениците от IX „а“ клас, специалност „Организация на туризма и свободното време, разказват за инициативите си, посветени на опазването на околната среда. Клипът е заснет от Ивелин Иванов от IX „а“ клас.

Албена Иванова, учител по биология и здравно образование и инж. Славка Проданова – по икономически предмети, са учителите, подготвили учениците.

Луиза ТРАНЧЕВА