Отбори от цялата област участват в Турнира за Купата на кмета на Свищов

За четвърта поредна година в Свищов се проведе Турнир за купата на кмета, съобщихаот пресцентъра на Общината. Състезанието беше на стадион „Академик“ и бе открито лично от кмета на Свищов и патрон на турнира Генчо Генчев. По традиция турнирът се провежда на 1 юни и е посветен на Международния ден на детето. На откриването присъстваха още народният представител д-р Станислава Стоянова, председателят на Общински съвет – Свищов д-р Кристиян Кирилов, зам.-кметът Борислав Замфиров и секретарят на Общината Любомира Петрова.
В четвъртото издание на Турнира за купата на кмета на Свищов се включиха отбори от цялата област – Горна Оряховица, Павликени, Дебелец, Велико Търново, Свищов, с. Царевец и с. Ореш. Те бяха разделени в четири възрастови групи – Футбол 11, Футбол 9, Футбол 7 и Футбол 5.
По време на откриването народният представител д-р Станислава Стоянова подчерта, че футболът е игра, която обединява и която учи на победоносен дух. Кметът на Свищов Генчо Генчев поздрави всички участници, пожела им много победи и винаги да пазят спортсменския дух.