Велико Търново се представя на туристическа борса в Лондон

Велико Търново се представя на туристическа борса в Лондон

Велико Търново. Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ представя потенциала на Велико Търново като целогодишна туристическа дестинация на 40-ото туристическо изложение World Travel Market (WTM) в Лондон.  На най-голямата професионална борса в света историческата и духовна столица на България предизвиква интерес сред туроператорите с възможностите за културен туризъм, съобщи за Радио „Фокус“-Велико Търново Борислав Йорданов, управител на „Царевград Търнов“.

„Нашата цел е освен да рекламираме града, да открием потенциални партньори и да сключим договори,  с които да увеличим туристопотока във Велико Търново“, подчерта Борислав Йорданов.

Туристическото експо започна на 4 и продължава до днес. Българският национален щанд на изложението от близо 300 кв.м. е под слогана Bulgaria – a Discovery to Share. Освен основните туристически продукти – морски и ски ваканции, акцентът е поставен върху потенциала на страната ни като целогодишна дестинация с разнообразни специализирани услуги – културно-исторически, балнео- и СПА, еко-, селски, гурме  туризъм и др.

Освен Велико Търново, на щанда се представят общините София, Варна, Пловдив, Бургас и Самоков и  19 туристически компании – хотели, ваканционни комплекси и туроператори.

Travel Market в Лондон е най-голямото в света изложение за професионална публика в сферата на туристическата индустрия. На форума в английската столица са над 5000 изложители от цял свят, акредитирани са повече от 3000 медии.

През 2018 г. броят на участниците се е увеличил с 3% до над 51 400 в сравнение с 2017 година (около 49 680). Общият брой посещения за трите дни на борсата за професионалисти е достигнал близо 89 000. Представителите на международни медии са се увеличили до 2 700.

Рени АТАНАСОВА