Венцеслава Генова, РУО – Варна: Продължава сформирането на екипите от педагогически специалисти в детските градини и училищата

Продължава сформирането на екипите от педагогически специалисти в детските градини и училищата във Варна и областта. Това каза за Радио „Фокус“ – Варна Венцеслава Генова, началник на Регионалното управление на образованието (РУО) във Варна. Тя отбеляза, че това е нормален процес и в този период на годината директорите подсигуряват обезпечаване на изпълнението на училищния учебния план с правоспособни учители. Венцеслава Генова допълни, че обявените вакантни места за училищата в града и областта са много и продължават да бъдат обявявани. „Това е естествен процес, който протича всяка година“, посочи Венцеслава Генова.

Венцеслава Генова припомни, че през последната учебна година Регионалното управление на образованието във Варна е работило по три основни политики, една от които е свързана с подкрепа на млади учители чрез създаване на Регионалния методически съвет, структуриран към институцията. Целта на Регионалния методически съвет е да оказва методическа подкрепа както на млади учители, така и на новопостъпили в дадената институция учители, за да се задържат в образователната система и да постигат професионални резултати.

Марияна ВАЛЕНТИНОВА