Веселин Дошков, превозвач: Ако трябва да има силово сдружаване на бранша, то е необходимо да се случи по направления, а не под общ знаменател

снимка: pixabay.com

Пловдив. Ако трябва да има силово сдружаване на бранша, то е необходимо да се случи по направления, а не под общ знаменател. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Веселин Дошков, член на УС на Националното сдружение на автобусните превозвачи и управител на фирма за автобусни превози в Пловдив, по повод предупредителния протест на автобусните превозвачи в цялата страна, който ще се проведе днес. Той е категоричен, че автобусният и товарният бранш нямат нищо общо, но въпреки това се прави опит да бъдат поставени под общ знаменател. „По същата логика следва да обедният също БДЖ и авиопревозвачите, в което няма никаква логика. Лъснаха амбициите чрез товарните да бъдат смазани автобусните превозвачи. Много хора се замислят върху всичко това, което се случва. Не знам с каква сила и по какъв начин се упражнява натиск върху тях, за да бъдат вносители на този законопроект. Трябва да кажа, че вчера един от депутатите, който е съвносител на този законопроект, оттегли официално подписа си, виждайки за какво става дума. По отношение на Патриотичния фронт, очаквам и други да последват примера му, но съм убеден, че това няма да направят представителите на другите политически сили“, коментира Дошков.
„Един вид излизаме от презумпцията, че чрез този законопроект ще бъдат ликвидирани евентуални корупционни практики в Министерството на транспорта Само че ние никога не сме имали проблеми с отдела, който се занимава с лицензиране на превозвачите. Цитират се регламенти, по които всички изисквания чрез Министерството на транспорта, в частност Автомобилна администрация, всички регламенти са изпълнени. Само че тук гоним едно уж прехвърляне на дейности от страна на министерството към бранша, но това не може да стане , защото лицензирането пак си става само и единствено от министъра на транспорта или упълномощено от него лице“, посочи Веселин Дошков. Той коментира още, че сред хората, които настояват за приемането на този законопроект, е заместник-директор на Автомобилна администрация. „Борците срещу корупцията в министерството стоят на слаби основи, всичко е алогично“, заключи Дошков.
Тони МИХАЙЛОВ