Веселин Дошков, превозвач: Създаването на Българска автомобилна камара ще доведе до пълно унищожение на автобусния бранш

снимка: pixabay.com

Пловдив. Създаването на Българска автомобилна камара ще доведе до пълно унищожение на автобусния бранш. Това каза за Радио „Фокус“ – Пловдив Веселин Дошков, член на УС на Националното сдружение на автобусните превозвачи и управител на фирма за автобусни превози в Пловдив. „Ако до вчера аз имах определени съмнения и притеснения, от проведената среща с Транспортната комисия съм напълно убеден, че това  е един арогантен популистки закон , който трябва да подчини целия транспортен бранш на няколко вожда. Този закон е арогантен по своя безпрецедентен лобизъм. Вчера това беше демонстрирано по един безпардонен начин. Случващото се ме връща назад във времето, когато определени сили и то точно от тези кръгове, които се явяват като двигател за този закон, опитваха да отнемат лиценза на дружеството, което управлявам. Затова се противопоставям с пълна сила, защото знам какво съм изживял, знам какво е да се сблъскваш с една изключителна несправедливост и срещу себе си да имаш хора, които ехидно ти се усмихват и се чудят какви проблеми да ти създадат. Смятам, че целите на този закон са точно такива – да може чрез лицензирането да бъдат притискани транспортните фирми, особено тези, които изпълняват превоз на пътници, за да се решат проблемите на определена група хора и то много малка група хора“, коментира Веселин Дошков.  Той посочи, че за времето от 14.00 до 15.30 часа днес ще се проведе предупредителен протест на автобусните превозвачи, като в Пловдив ще спре изпълнението на курсовете на междуградските автобуси, но не и на градския транспорт. „Нямаме намерение да създаваме проблеми на хората в града. Ще обхване само междуградските автобуси, което все пак ще доведе до някакви закъснения при изпълнение на курсовете, като предварително се извинявам на гражданите, но се надяваме да бъдем чути“, каза Дошков и уточни, че трудно може да се прогнозира колко от пътуващите ще бъдат засегнати от протестните действия.
Веселин Дошков посочи, че се подготвя уведомление до Столична община за мащабно шествие с автобуси на 25 юни, което да започне от входа на София от „Цариградско шосе“, да премине пред парламента и да завърши на Централната автогара. „Надявам се това да накара всички хора, които са ангажирани с транспорта, да се замислят и да проявят разбиране относно нашите искания“, добави Веселин Дошков.
Тони МИХАЙЛОВ