Веселин Марешки, „Воля“: Ще подкрепим кандидатурата на Данаил Кирилов за правосъден министър, но авансово не можем да кажем дали някой е добър, или лош

Снимка: ПП Воля

Ще подкрепим кандидатурата на Данаил Кирилов за правосъден министър, но авансово не можем да кажем дали някой е добър или лош. Това каза пред журналисти лидерът на „Воля“ Веселин Марешки във връзка с номинацията на Данаил Кирилов за правосъден министър, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Още от началото на мандата казахме, че ГЕРБ и Борисов са си спечелили доверието на българските избиратели, имат право да си назначават, който искат за министър, след това носят отговорността за тези назначения. Ние не можем да кадруваме в Министерски съвет и авансово не можем да кажем някой дали е добър, или лош на министерска позиция, така че най-вероятно ще подкрепим тази кандидатура“, коментира Марешки.
Във връзка с образуваната проверка на имотите на шефа на КПКОНПИ Пламен Георгиев, Марешки заяви, че всички български граждани са равни пред закона. „Поощряваме всеки един, за когото има съмнения, да бъде проверяван. В крайна сметка всеки е невинен до доказване на противното“, добави Марешки.
Деница КИТАНОВА