Вече работи новата автобусна линия № 6 за кв. „Баделема“ в Асеновград

Снимка: Община Асеновград

Асеновград. Вече работи новата автобусна линия № 6 за кв. „Баделема“ в Асеновград. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пловдив от отдел „Връзки с обществеността“ на Общината. Линията свърза квартала с възлови точки на града, като минава през МБАЛ-Асеновград, автогарата, ж. п. гарата, големи търговски обекти, широк център и други. Цената на билета е същата, както в другите линии от градския транспорт – 0,80 лв.
Маршрутът на линията е следният: кв. „Баделема“, ул. „Кап. Андреев“,  ул. „Цар Иван Асен II“, ул. „Княз Борис I“, ул. „Ал. Стамболийски“, ул. „Васил Левски“, Жп. Гара – обръщане на кръговото кръстовище на ул. „Васил Левски“ и бул. „България“, ул. „Цар Иван Асен“, ул. „Кап. Андреев“, кв. „Баделема“. Графикът на движение се изпълнява в интервал от 60 мин.
Новата линия бе планирана и изпълнена от Община Асеновград по настояване на жителите от квартала, които преди време внесоха подписка с такова искане пред кмета д-р Емил Караиванов. Тя вече е факт и за по-голямо улеснение на жителите от „Баделема“ на началната спирка ще бъде поставен график с разписанието на автобуса.