ВиК авария предизвика промени в маршрута на три автобусни линии във Варна

Частични маршрутни промени на три линии на градския транспорт във Варна влизат в сила от днес до утре сутринта. Причината е ВиК авария и планирани дейности на бул. „Христо Смирненски“, в участъка от ул. „Мир“ до кръстовището с ул. „Дубровник“ в града. Това съобщават от дружеството „Градски транспорт“.

До 09.00 часа утре, 29-ти декември, автобусна линия с номер 13, движейки се в посока към блок 22, след спирка „Мир“, ще завива по ул. „Студентска“, ул. „Дубровник“ в посока Военна болница и на кръстовището с „Христо Смирненски“ ще се включва по маршрута си. Автобусна линия 209 в посока „Почивка“, след  спирка „Мир“, ще продължава към бул. „Христо Смирненски“ надясно и ще се включва по маршрута си.

Двупосочно няма да се обслужват от линия 209 спирки „Черноризец Храбър“ и „Военна болница“. Автобусна линия с номер 12, след кръстовището на „Христо Смирненски“ с ул. „Дубровник“, ще преминава по улиците „Дубровник“ и „Студентска“ и ще се включва по маршрута си по бул. „Христо Смиренски“. Промените са в сила до приключване на ремонтните дейности.