Вицепрезидентът Илияна Йотова е патрон на Международния фестивал на изкуствата за деца и младежи „Орфей в Италия“

Дванадесетото издание на Международния фестивал на изкуствата за деца и младежи „Орфей в Италия“ за поредна година е под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова. Конкурсът се провежда до 14 септември в град Лидо ди Йезоло, Италия.Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Фестивалът се организира от Арт център „Кърнолски“ в сътрудничество с италианската асоциация И.Т.А.К.А и местната община. Над 500 участници от 10 страни ще се изявят със своите таланти. Преди да открие фестивала на 9 септември вечерта, вицепрезидентът ще разговаря с българските участници. По време на посещението на Илияна Йотова в Италия е планирана среща с кмета на Лидо ди Йезоло Валерио Дзоджа.
На 10 септември, вторник, вицепрезидентът ще посети българския павилион на 58-ото Венецианско биенале – най-голямата световна сцена за съвременно изкуство. Изложбата, озаглавена „Как живеем“, обединява произведенията на Рада Букова и Лазар Лютаков, с куратор Вера Млечевска. Тази година България се завърна на биеналето след последното си участие през 2011 г.