Вицепрезидентът Илияна Йотова ще се срещне в Пловдив с чуждестранни студенти от български общности

Снимка: Прессекретариат на държавния глава

Пловдив. В Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ вицепрезидентът Илияна Йотова организира Студентска лаборатория „Перспективи за развитие с българска диплома“. Това съобщиха от прессекретариата на държавния глава.
Това е поредната среща на вицепрезидента с чуждестранни студенти от български произход, които учат във висши учебни заведения в страната по ПМС №103 и ПМС №228. Със студентите Илияна Йотова ще разговаря за избора им да получат висше образование в България, за възможностите за реализация и трудностите пред тях. Събитието е с начален час 10.30 и ще се проведе в зала „Компас“, ПУ „Паисий Хилендарски“.
По-късно в петък вицепрезидентът ще бъде във Велики Преслав, където ще поздрави участниците в международния културен форум „Велики Преслав – история на цял един народ“. Тържествената церемония по награждаването ще се състои от 16.00 часа в Кръглата зала на Археологическия музей.
Конкурсът, в който се включиха деца и ученици от цяла България и българските общности зад граница, се провежда под патронажа на вицепрезидента.