Вицепремиерът Валери Симеонов: В „Обединени патриоти“ сме три различни партии и по някои въпроси имаме различни позиции – никой не може да ни отнеме правото да си ги защитаваме

НФСБ

В „Обединени патриоти“ сме три различни партии и по някои въпроси имаме различни позиции, никой не може да ни отнеме правото да си ги защитаваме. Това каза пред журналисти в Министерски съвет вицепремиерът Валери Симеонов, предаде репортер на Агенция „Фокус“. На въпрос дали ще изчистят в коалицията „Обединени патриоти“ противоречията по отношение на Закона за горивата, Симеонов коментира: „Няма какво да изчистваме. Ние сме три различни партии, както виждате по някои въпроси имаме различни позиции и никой не може да ни отнеме правото да си ги защитаваме.Имало е и други случаи – вероятно и ще има“.
„Смятам, че този закон създава големи рискове за унищожаване на стотици търговци от този бранш от дребен и среден ранг. Такъв е този закон. Аз разбирам от друга страна, че главната му цел е борбата със сивия сектор, но в случая се получава нещо като заради гангренясъл пръст да отрежем ръката. Всяка демократична и европейска държава има основен ангажимент да защитава и да подкрепя основно дребния бизнес. В случая, това правило е нарушено, защото се вижда, че законът ще бъде приет. Ние не разполагаме с достатъчно мнозинство, за да оспорим тези нови клаузи и членове, но ви уверявам, че ние ще сезираме ЕК, тъй като в случая има нарушаване на европейски директиви, има и нарушаване на конкурентни права. Смятаме, че ще получим подкрепа там, ако не в парламента“, коментира още Валери Симеонов.