Вицепремиерът Томислав Дончев: За разделение може да се говори, когато хората се чудят кого да следват – ние нямаме такъв проблем

София. Непрекъснато се опитваме да сме добри, но и добрият омръзва, затова утре трябва да се опитаме да бъдем по-добри, в други ден да бъде още по-добри и да работим заедно. Това каза вицепремиерът Томислав Дончев по време на представянето на кандидатите на ГЕРБ и СДС за евровота, предаде репортер на Агенция „Фокус“.
„Чу ли сте през последната седмица да коментира отвън, че при нас има разделение. Това се казва травматична проекция – тоест да приписваш на другия собствените си проблеми. Много е удобно да се говори за разделение, по този начин току виж някой не забели проблемите в други политически сили“, коментира Дончев. „За разделение може да се говори, когато хората се чудят кого да следват. Ние имаме ли такъв проблем? – Нямаме“, допълни той. „Ние сме различни, в това е ценността и силата ни“, каза още Дончев. „Победата е почти най-важна, само че целта на победата не е да смачкаш другият. Ние имаме нужда от победа, която е триумф на ценности и идеи“, допълни той.
Даяна ДЮЛГЕРОВА