ВКС отмени оправдателна присъда и върна дело за данъчно престъпление

След протест на Апелативна прокуратура – Бургас  ВКС реши да отмени оправдателна присъда на Окръжен съд – Бургас, която е потвърдена и от Апелативния съд в града, с която подсъдимата Диляна Б. ,на 39 г. от  Сливен, е призната за невиновна по обвинение за извършено престъпление по чл. 255, ал. 3, вр.ал. 1, т. 2, предл. Първо, т. 6, предл. Второ, т. 7, вр.чл. 26, ал. 1 от НК.

Диляна Б. е подсъдима за това, че за времето от м. септември 2009 г. до м. май 2010 г. в  Сливен, в условията на продължавано престъпление, като управител на търговско дружество избегнала установяването и плащането на данъчни задължения в особено големи размери 56 850 лв. по ЗДДС, като потвърдила неистина в ежемесечните си данъчни декларации, като доказателство, че са сключени сделки, както и чрез приспадане на неследващ се данъчен кредит.

Според решението на ВКС, делото се връща за ново разглеждане на друг съдебен състав на първоначалната съдебна инстанция, която е Бургаския окръжен съд, който трябва да насрочи своето съдебно заседание.

Решението на ВКС не подлежи на обжалване.