Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев: Пътната инфраструктура на територията на общината е в добро състояние

Снимка: Община Гоце Делчев

Владимир Москов, кмет на община Гоце Делчев, в интервю за Радио „Фокус“-Пирин

 

Фокус: Г-н Москов, какво е състоянието на пътната мрежа на територията на Община Гоце Делчев към момента?

Владимир Москов: Състоянието й е добро. По-голямата част от пътищата на територията на Общината са обновени с европейски и собствени средства, така че определено мога да кажа, че състоянието й е добро.

Фокус: Има ли критични участъци, които изискват спешна намеса?

Владимир Москов: Необходимо е допълнително обезопасяване на пътя Баничан-Брезница и пътя Гоце Делчев-Делчево, тъй като има напукване на пътната настилка. Също така е необходимо допълнително обозначаване на разклона Корница-Брезница, за да можем да го обезопасим напълно, тъй като това е един от проблемните разклони на територията на Общината. Поръчали сме необходимите знаци, с които ще бъде допълнително обозначен. Искам да обърна внимание на шофьорите, които шофират на територията на Община Гоце Делчев – да спазват поставените знаци за опасните участъци.

Фокус: Обръщат ли се гражданите към Вас за проблемните участъци?

Владимир Москов: Ние разчитаме на гражданите да получим своевременна информация за всички подобни участъци, като реагираме на всички сигнали. Искам да помоля да бъдат по-активни, за да можем навреме да отстраняваме възникнали проблеми.

Фокус: Какви инфраструктурни проекти планувате за тази година?

Владимир Москов: Ние работим в момента по редица проекти. Работим по обновяването на едно училище и 3 детски градини; асфалтиране на улици в града и села. Ще стартираме обновяване на ученическия лагер по два проекта, както и обновяване и цялостен ремонт на парка в село Мосомище. Разбира се, има и други проекти, които са част от програмата ни за 2019 година.

Фокус: Какво е състоянието на мостовите съоръжения на територията на Общината?

Владимир Москов: Засега няма сигнали за проблемни съоръжения.

Фокус: В какво състояние е пътната маркировка и кога планирате нейното освежаване?

Владимир Москов: Пътната маркировка е в добро състояние. Ние я обновихме. Останаха само още няколко места, на които трябва да се освежат пешеходните пътеки. Обновяваме и знаците, които са на територията на цялата община – както в града, така и по селата. Тук също разчитаме на сигнали от гражданите също, за да можем да реагираме своевременно с местата, където има проблеми.

Фокус: За финал на нашия разговор – по какви проекти с външно финансиране работи Община Гоце Делчев?

Владимир Москов: Работим по проекти, свързани с образователна инфраструктура, с уличната мрежа, също така работим по един голям проект, свързан с опазването на околната среда за изграждането на система за преработка на отпадъци и компостиране на зелени отпадъци на стойност 8 000 000 лв.

Натали СТЕФАНОВА