Владимир Москов, кмет на Община Гоце Делчев: Вътрешното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“ ще бъде ремонтирано по трансграничен проект

Снимка: Община Гоце Делчев

Гоце Делчев. Вътрешното отделение на МБАЛ „Иван Скендеров“ ще бъде ремонтирано по трансграничен проект. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов. Той заяви, че стойността е около 400 хил. лв. или 193 092,49 евро. „Проектът предвижда обновяване на ВиК системата и електрическата инсталация, както и ремонт на „Вътрешно отделение“ на болницата, изграждане на фотоволтаична инсталация за автономно захранване на болничния комплекс. С този проект ще се подобрят условията както за пациентите, така и за медицинския персонал на лечебното заведение в отделението“, каза още Владимир Москов. Той добави, че с реализацията на тези дейности и чрез използването на енергия от фотоволтаична инсталацията ще се спестят и разходи. „Очакваме 5 – 7 хил. лв. икономии от ток годишно  за болницата. Най-важното е, че ще има много по-добри условия за пациентите и за работещите в отделението. Този проект, както и следващия, за който ще говорим е подготвен от експертите в общината и се реализира в партньорство с болницата в град Щип, Р Северна Македония“, отбеляза Владимир Москов. Той уточни, че по време на ремонта няма да се налага затваряне на отделението. „Ще се направи режим на работа, чрез който ще се полазват и съседните отделения, така че да не се спира дейността на отделението и да може да се предоставя услугата, която е необходима за хората от града и района, така че те да получат нормално лечение“, уточни кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов.

„Фокус“ припомня:

На церемония в Министерството на регионалното развитие и благоустройството на 12 юли бяха връчени  договори на бенефициенти по втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество  Интеррег – ИПП между Република България и Република Северна Македония. На церемонията присъства и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, който подписа и получи договорите за изпълнение на два проекта –за ремонт на вътрешно отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“ и изграждане на фотоволтаична инсталация за автономно захранване на болничния комплекс, а вторият за ремонт на ученическия лагер в село Попови ливади.

Ливия НИНОВА