Владимир Москов, кмет: С двата проекта за ремонт в МБАЛ „Иван Скендеров“ и ученическия лагер в село Попови ливади ще подобри инфраструктурата в Община Гоце Делчев

Снимка: Община Гоце Делчев

Гоце Делчев. С двата проекта за ремонт в МБАЛ „Иван Скендеров“ и ученическия лагер в село Попови ливади ще подобри инфраструктурата в Община Гоце Делчев. Това каза за Радио „Фокус“ – Пирин кметът на Община Гоце Делчев Владимир Москов. По думите му и двете проектни предложения са изготвени от експерти, които работят в Община Гоце Делчев. „Започваме с процедурите по обществените поръчки за определяне на изпълнител и при нормално развитие на нещата, то до нова година може да се реализират дейностите по ремонта на вътрешното отделение на болницата. С лагера нещата стоят по същия начин, тоест ако процедурите преминат нормално до края на септември ще стартираме работа“, каза още Москов. Той добави, че идеята е най-късно до пролетта да приключат, защото в планината е по-трудно би се работило през зимата. „Това означава, че ако започнем по-късно ще трябва да спрем за малко и да довършим строителните дейности през пролетта. Важното е, че проектите са одобрени и са важни за инфраструктурата на Община Гоце Делчев“, коментира Владимир Москов. Според него и с двата проекта ще подобрят социалната, също и образователната инфраструктура на територията на общината.

„Фокус“ припомня:

На церемония в Министерството на регионалното развитие и благоустройството на 12 юли бяха връчени  договори на бенефициенти по втората покана за набиране на проектни предложения по Програмата за трансгранично сътрудничество  Интеррег – ИПП между Република България и Република Северна Македония. На церемонията присъства и кметът на община Гоце Делчев Владимир Москов, който подписа и получи договорите за изпълнение на два проекта –за ремонт на вътрешно отделение в МБАЛ „Иван Скендеров“ и изграждане на фотоволтаична инсталация за автономно захранване на болничния комплекс, а вторият за ремонт на ученическия лагер в село Попови ливади.

Ливия НИНОВА