Водосвет здраве ще бъде отслужен днес пред блок 302 във варненския квартал „Владислав Варненчик“

В недел от 11.30 часа пред блок 302 в район във варненския район „Владислав Варненчик“ ще се отслужи Водосвет за душевно и телесно здраве на живеещите там, съобщиха за  Радио „Фокус“ – Варна  живущи в блока, който пострада сериозно, следствие на взрив в апартамент, на 13-ти януари.
„Нека заедно да се помолим Богу , да отправим искрените си молитви за здраве и благоденствие към нашите съкварталци“, пише в социалните мрежи Ваня Николова.
Жителите на района благодарят на отец Георги, който е помогнал за организирането на литургията.

Продължава и набирането средства, техника и дрехи за пострадалите семейства.

Организаторите отправят апел за съпричастност и апелират всеки, който може  да се включи в кампанията, за набиране на средства, дрехи, обувки, посуда, битова техника или помощ в ремонтирането на жилищата.

Вече има обявена и банкова сметка, в която ще се събират даренията за нуждаещите се.

Към момента 14 души от блок 302 в район „Вл. Варненчик“ са настанени в общински жилища. Там са осигурени условия от първа необходимост – помещенията са оборудвани с легла, гардероби, топли завивки, топла вода.

По данни на районното кметство общо жилищата във входа са 36, от които 30 обитаеми и около 15 жилищата са с по-сериозни щети. В съседните входове вчера водоподаването е възстановено.

Десислава ВАСИЛЕВА