Все още има проблеми с електрозахранването в района на селата Вонеща вода, Войнежа и Въглевци в община Велико Търново

Велико Търново. Все още има проблеми с електрозахранването в района на селата Вонеща вода, Войнежа и Въглевци в община Велико Търново. Това затруднява координацията между екипите, които трябва да отстранят авариите, тъй като и клетките на мобилните оператори не работят. Снежната покривка там е между 75 см и 1.2 м, съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Общината и увериха, че вече е направен пробив до мястото и работата на екипите е започнала. Очаква се проблемът да бъде отстранен още в рамките на днешния ден. До село Войнежа е осигурен достъп, а магазините във Въглевци и Вонеща вода са заредени. Сигнали за бедстващи хора няма.

От Общината уточниха още, че пътищата към Килифарево, Плаково, Нацовци и Големаните са проходими. Работи се по вътрешните улици в населените места. Ръководството Община Велико Търново благодари на кметовете за добре свършената работа.

Във Велико Търново снегопочистващата техника е насочена към вътрешността на кварталите. От Общината апелират при разчистване на автомобилите снегът да не бъде хвърлян по улиците, за да не се пречи на машините.

Луиза ТРАНЧЕВА