Второто редовно заседание на Съвета на децата ще се проведе във Велико Търново от 24 до 26 юни

Велико Търново. Второто редовно заседание на Съвета на децата ще се проведе от 24 до 26 юни 2017 г. в град Велико Търново. Това съобщиха от пресцентъра на Община Велико Търново. Старата столица на България ще събере представителите на младите хора, които формират детския консултативен орган към председателя на Държавната агенция за закрила на детето.

Официалното откриването на срещата ще се състои 24 юни, от 13.00 часа, в залата на Общинския съвет в Община Велико Търново. Председателят и заместник-председателят на ДАЗД г-жа Офелия Кънева и д-р Валентин Димитров ще приветстват членовете на Съвета. Към тях ще се присъединят заместник-министрите на труда и социалната политика г-жа Росица Димитрова, на образованието и науката г-жа Деница Сачева, на младежта и спорта г-жа Ваня Колева и на културата г-н Румен Димитров. Домакин ще бъде кметът инж. Даниел Панов.

В дневния ред на тридневното заседание е предвидено обсъждането на теми, свързани с гарантиране на гражданските права и отговорности на децата и младите хора, превенция на насилието и агресията в училище, както и необходимостта от промени в Наредбата за приобщаващото образование.

Съветът на децата ще планира бъдещите си инициативи – за лятната ваканция, за продължаване на инициативата „Деца помагат на деца“, насочена към подкрепа на момчетата и момичетата от резидентните услуги, реализиране на кампанията „Панаир на професиите“.