Вход свободен за музеите и безплатно изпълване на шоуто „Звук и светлина“ подаряват Община Велико Търново и ОТА „Царевград Търнов“ на студентите днес

Велико Търново. С вход свободен за всички студенти работят днес обектите, стопанисвани от Регионалния исторически музей в старата столица. Тази вечер ще има и безплатно излъчване на аудио-визуалния спектакъл „Звук и светлина“. Поводът е Студентския празник, който отбелязваме на 8 декември, а жестът е съвместна инициатива на РИМ, Общинската туристическа агенция „Царевград Търнов“ и Община Велико Търново. Това съобщават за Радио „Фокус“ – Велико Търново от туристическата агенция.

Днес всички обекти и експозиции на Регионалния исторически музей ще са отворени за безплатни посещения за студентите, като достъпът ще се осигурява срещу  студентска лична карта или студентска книжка от висше учебно заведени.

Специално за академичната общност в старата столица и за всички студенти, избрали да отбележат своя празник във Велико Търново от 19,00 часа ще бъде излъчено шоуто „Звук и светлина“.

Луиза ТРАНЧЕВА