Въвеждат се промени във времетуването на влакове от и към Варна заради смяната на времето тази неделя

Предстоящата смяна на часовото време, в нощта срещу неделя, ще наложи промени във времепътуването на 13 пътнически влака. Това съобщиха от пресцентъра на БДЖ. При преминаването от лятно към зимно часово време е необходимо някои пътнически влакове да престоят в различни железопътни гари в нощта между 27 октомври 2018 г. и 28 октомври 2018 г. Това се налага, за да не бъде нарушен Графикът за движение на влаковете. В железопътните превози е наложена обичайната практика, влаковете да спрат в първата железопътна гара по маршрута си при наближаване на 04.00 часа и да изчакат 60 минути. (Например, ако влакът по разписание трябва да тръгне от дадена гара по маршрута в 05.00 часа, пътниците го очакват съответно в този час, така че той няма как да мине с един час по-рано и затова изчаква). По този начин не се нарушава Графикът за движение на влаковете и се избягва по-ранно от обявеното им преминаване през съответните гари.
Преминаването от лятно към зимно часово време тази година ще засегне няколко влака от и към Варна с изчакване в най-близката жп гара, които са:
– Бързият влак №2626, пътуващ по маршрута Варна – София (през Горна Оряховица) ще престои в гара Роман;
– Бързият влак №2627, пътуващ по маршрута София – Варна (през Горна Оряховица) ще престои в гара Търговище;
– Бързият влак №3636, пътуващ по маршрута Варна – София (през Карлово) ще престои в гара Стряма;
– Бързият влак №3637, пътуващ по маршрута София – Варна (през Карлово) ще престои в гара Сливен;
– Бързият влак №8636, пътуващ по маршрута Варна – Пловдив ще престои в гара Чирпан;
– Бързият влак №8637, пътуващ по маршрута Пловдив – Варна ще престои в гара Търнак;
– Пътническият влак №30151, пътуващ по маршрута Карнобат – Варна ще престои в гара Завет;

Подробна информация за разписанията на влаковете клиентите на националния железопътен превозвач могат да получат на телефон 0700 10 200.