Въздухопречиствател получи като дарение Центъра за ранна интервенция на уврежданията и семейна подкрепа в Свищов

Велико Търново. Въздухопречиствател получи като дарение Центъра за ранна интервенция на уврежданията и семейна подкрепа в Свищов. Средствата за апарата бяха събрани по време на Коледна благотворителна кампания на фирма Daikin – България, поясни в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново директорката на социалната структура Теменужка Тодорова. Тя припомни, че през декември компанията реши да подари три такива уреда на организации и сдружения, които работят с различни хора от различни възрастови групи. Изборът им бе направен след гласуване във фейсбук, а участниците бяха предлагани от граждани.

„Ние сме много щастливи, защото предложението за Центъра за ранна интервенция в Свищов постъпи от г-жа Лора Григорова, за което ние дори не знаехме. И така в рамките на месец, докато течеше кампанията, ние успяхме да съберем най-голяма подкрепа сред всички останали участници и сме на първо място. Въздухопречиствателят, който спечелихме, пристигна през миналата седмица. Уредът е страхотен, защото освен, че пречиства въздуха и не позволява разпространението на вируси и прах, той също така се грижи и за влажността на въздуха. Подходящ е за помещения, в които има деца и хора с алергии. Въобще изцяло подпомага създаването на чиста и благоприятна среда, което е изключително важно, когато се грижим за деца“ , коментира Теменужка Тодорова и благодари на всички, които са подкрепили акцията.

Въздухопречиствателят Daikin URURU MCK75J ще бъде част от специално създадената, обзаведена и оборудвана по Проекта терапевтична стая за работа с деца в УК „Алеко Константинов“ – Свищов.

Луиза ТРАНЧЕВА