Възобновяване на сътрудничеството с побратимените градове в областта на културата бе обсъдено в Сливен по време на международния форум „Европа – нашият общ дом“

Възобновяване на сътрудничеството в областта на културата бе обсъдено в Сливен по време на международния форум „Европа – нашият общ дом“ от представителите на три побратимени града Сливен, Бидгошч и Ниш, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Сливен.

Бяха направени презентации на трите града в областта на образованието, науката и културата.  Заместник-кметът на Община Сливен Пепа Чиликова заяви, че се надява форумът да е само  началото на едно успешно партньорство и културно сътрудничество между трите града.

„Надявам да бъдете участници в бъдещи издания на нашите фестивали и разбира се, да откриете интересни събития, за които да разкажете на вашите съграждани. За нас основна цел в сферата на културата е изграждането на трайни културни мостове с европейски културни центрове и най-вече с нашите побратимени градове“, заяви Пепа Чиликова.

 Международното събитие се организира от Община Сливен в партньорство с градовете Бидгошч – Полша и Ниш – Сърбия в рамките на проект „Обединена Европа – сигурност, солидарност и стабилност за всички“ по Програма „Европа за гражданите”.

Утре форумът продължава  с презентация на общата икономическа обща зона  Сливен –  Ямбол.

Людмила ЙОРГОВА