Върховният административен съд се произнесе по две от делата, отнасящи се до резултати от местните избори  във Видинска област

Снимка: Информационна агенция "Фокус"

Върховен административен съд потвърди избора на Красимир Асенов  за общински съветник в община Видин от проведените на 27. октомври  местни избори. Това съобщиха от Административен съд – Видин.  Касационната жалба  е подадена от Калин Славчев Петров в качеството му на общински съветник, издигнат от Движение за права и свободи в град Видин. Той обжалва решение  на Административен съд-Видин, с което е потвърден избора на Красимир Асенов Иванов за общински съветник в община Видин.

След запознаване с доводите по делото, Върховен административен съд остави в сила решение №139 от 14.11.2019г. на Административен съд-Видин и потвърди решение на Общинска избирателна комисия-Видин за обявяване избора на Красимир Славчев Асенов от листата на Движение за права и свободи за общински съветник в общината, Решението на Върховен административен съд е окончателно.

Върховен административен съд потвърди избора на Георги Герасимов Стоенелов за кмет  на община Ново село от проведените на 27. октомври  местни избори. Касационната жалба е подадена от Борислав Тошев Крумов в качеството му на независим кандидат за кмет . Жалбоподателят оспорва решение на Административен съд-Видин, с което е потвърден избора на Георги Герасимов  Стоенелов за кмет на община Ново село.

След запознаване с доводите по делото, Върховен административен съд остави в сила решение №148 от 21.11.2019г. на Административен съд-Видин и потвърди решение на Общинска избирателна комисия-Ново село за определяне на резултатите от избора на кмет на общината,  с което е определен Георги Герасимов Стоенелов за кмет на община Ново село. Решението на Върховен административен съд е окончателно.