Вътрешният министър Валентин Радев: Кметовете в Бургаска област искат камери и повече инспектори

Бургас. Кметовете в Бургаска област искат камери и повече инспектори, това каза пред  журналисти в Бургас Вътрешният министър Валентин Радев.

Министър Радев и главният секретар на МВР Младен Маринов са в Бургас, където проведоха среща с кметове на общини и малки населени места в сградата на ОМВР-Бургас.

По думите на Радев премиерът  Борисов е разпоредил да проведе срещи във всички областни дирекции с общински кметове и управниците в малките населени места, за да се обсъдят мерки за противодействие на битовата престъпност. Имало е предложение средствата, събирани от нарушители по пътищата, да остават по места за закупуване на нови камери.

„ Днес е поредната среща. Утре заминаваме в Шумен, после във  Варна. Всички въпроси са записани и ще вземем адекватни мерки“, каза още Радев.

Освен битовата престъпност на срещата се е обсъждала  и за безопасността по време на летния сезон.  По думите му в предстоящия сезон в областта  освен нашите полицаи, ще се поканят такива и от  Румъния, Чехия  и Полша. Дали ще бъдат 50, 80 или повече полицаи ще зависи от това къде има най-много престъпления, за да не се допускат занапред.