В Бургас ще бъде открита традиционната годишна изложба на Бургаска фотографска общност

Снимка: Община Бургас

Бургас. Традиционната годишна изложба на Бургаска фотографска общност (БФО) ще бъде открита за разглеждане от 18.00 часа. Мястото е Експоцентър „Флора“, съобщиха от пресцентъра на Община Бургас.
Вече 11 години авторите от БФО са неразделна част от културния живот на града. До днес те са реализирани повече от 70 изложби и други фотографски проекти, които са били представени в Бургас, София, Габрово, Стара Загора, Казанлък, Благоевград и в чужбина. В Сдружението членуват 34 фотографи – професионалисти и любители, обединени от влечението си към това изкуство, но всеки от тях има свой собствен стил, технически похвати и естетически виждания.
В своите фотографии членовете на общността не само споделят уловените от тях мигове, но и усещането си за красотата и очарованието във всеки един детайл, както и своите творчески търсения.
Тази година в изложбата участват 19 автори с над 40 снимки, като отново са застъпени всички жанрове – портретна, пейзажна, улична, актова, абстрактна и минималистична фотография. Тя може да бъде разгледана в дните до 28 септември при вход свободен.