В Габрово започва двудневен обучителен семинар на Национален център „Музейно училище“

Снимка: Pixabay.com

Габрово. Днес в Габрово започва двудневен обучителен семинар на Национален център „Музейно училище“. Това съобщиха за Радио „Фокус“-Велико Търново от Националния музей на образованието.

Форумът ще се проведе в НМО – Габрово в два модула – „Музеите като образователна среда“ и „Музейният наратив – посредник между музея и училището“. Дейностите на Центъра са по националната програма на МОН „Осигуряване на съвременна образователна среда“.

Лектори в поредната обучителна форма на център „Музейно училище“ са проф. д-р Пламен Митев от СУ, доц. д-р Николай Кънев и доц. д-р Петя Събева от ВТУ. Те ще запознаят участниците – педагози и музейни специалисти от цялата страна, със съвременни методи и форми за провеждане на занятия в културно-исторически пространства (музеи и места с историческа памет), както и интегрирането им с учебните програми на Министерството на образованието и науката.

Събитието се организира от Националния музей на образованието в партньорство със Софийския университет „Св. Климент Охридски” и Великотърновския  „Св. Св. Кирил и Методий“.

Рени АТАНАСОВА