В града ще се проведе състезание по роботика

Снимка: Община Бургас

Бургас.В града ще се проведе състезание по роботика. В него ще участват ученици от професионалните гимназии, в които се изучават информационни технологии. Атрактивното „Robo challenge Burgas“ ще се проведе от 15.00 часа на площад „Тройката“.
Състезанието ще протече в четири кръга – мини сумо, следене на линия, състезание с Лего роботи и демонстрация на роботи. Целта на състезанието е учениците да демонстрират знания и умения в областта на съвременните информационни технологии, управлението на киберфизични системи и алгоритми.
В състезанието, което ще се проведе за първи път в града, ще вземат участие и учениците от Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации, в която децата изучават роботика.
Освен съревнованието гимназиите, участващи в „Robo challenge Burgas“, ще представят пред зрителите свои макети и инсталации в специално подготвена шатра. В нея всеки желаещ ще получи информация за професиите, които предлагат училищата.
Публиката също ще може да се включи с конкурс за най-добра снимка с дрон. Жури ще определи най-добрите фотоси, а за победителите са предвидени награди. Снимките ще се изпращат на email адрес: cko_burgas@abv.bg.
При лоши метеорологични условия състезанието ще се проведе в Дома на Нефтохимика.
Състезанието „Robo challenge Burgas“ се организира от Община Бургас, Центъра за подкрепа на личностното развитие и университет „Проф. д-р Асен Златаров“.
Подробна информация гражданите могат да получат на тел.: 056 825 809 или 0885 985 433 – ЦПЛР – Бургас.