В града ще се състоят концерти от Четвъртата национална инициатива „България пее”

Снимка: Община Благоевград

Благоевград. От 19 до 21 април 2019 година в цялата страна се провежда Четвъртата национална инициатива „България пее”. Това съобщиха от пресцентъра на Община Благоевград. В рамките на тези три дни на българските сцени, в 15 градове – домакини, ще запеят над 200 певчески формации, над 3500 певци от страната. Благоевград е един от градовете-домакини на инициативата. Концертите ще се проведат в зала „22 септември“. По програмата те ще се състоят на 13 април от 11.00 часа, на 19 април от 18.30 часа и на 20 април 2019 г. от 16.00 часа.
Тази година в концертите ще вземат участие всички пеещи състави на града: Смесен хор „Ален мак”, Градски детски хор, Вокален ансамбъл „Езерец“, Детска формация „Джумайчета”, Група за автентичен фолклор, Група за стари градски песни „Нежни звуци” при НЧ „Никола Вапцаров 1866“; Фолклорна група „Веселина“, Школа по народно пеене при ДЮФА „Пиринска китка“, Детска вокална формация „Мая”, фолклорна група „Бисери“ при ЦЛТРДБ; Вокална формация към ВС „Фа диез“; Фолклорна група „Надежда“; Хор към Туристическо дружество „Айгидик”; Вокална формация при НХГ „Св. св. Кирил и Методий“ и специалния ни гост от Дупница – Мъжки хор „Св. Иван Рилски“.
Кампанията има за цел да покаже принадлежността на хиляди българи към това достъпно и въздействащо изкуство, да представи красотата, богатството и колорита на вокалното ансамблово майсторство в България по нов начин и в голям мащаб.
Концертите се осъществяват с подкрепата на Община Благоевград и на кмета д-р Атанас Камбитов, НЧ „Никола Вапцаров 1866” и с партньорството на Радио Благоевград.