В едната лента, заради ремонт, се осъществява движението по пътя между село Поликраище и Горна Оряховица

Снимка: Радио "Фокус" - Смолян

Велико Търново. Нормални за сезона са условията за пътуване във Великотърновска област. Настилките в старата столица и региона са сухи, а трафикът – интензивен предаде репортер на Радио „Фокус“-Велико Търново. Движението е натоварено по първокласните и второкласни пътища, в отсечките Велико Търново – Русе, София – Варна и в района на Прохода на Републиката. Времето навсякъде е ясно. По усойните места и в планинските райони има заледени участъци. Няма регистрирани тежки пътни инциденти за изминалото денонощие, както и допълнително въведени ограничения.

В едната лента, заради ремонт, се осъществява движението по пътя между село Поликраище и Горна Оряховица. Дейностите текат в отсечката от км 4+000 до км 6+431. Трафикът в района се регулира със знаци и регулировчици, а временната организация е в сила до 31 януари.

Ограничен за товарни автомобили над 10 тона е пътят Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното платно. В участъка тече разширяване, което трябва да приключи до края на януари. Обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно.

Ремонтни дейности текат и по пътя между Твърдица и Елена. В участъка от км 47+800 до км 48+000 движението се осъществява в една лента поради пропадане на пътното платно и образувало се свлачище. Срокът за укрепването му отново е края на месеца.

Отворен за движение е Прохода на Републиката, но там остава в сила предупреждението за опасност от падащи камъни. Ограничено е движението на автомобили над 3.5 тона по пътя Лозен – Полски Тръмбеш. Причината е, че в района на село Каранци има амортизирано мостово съоръжение, а пътното платно е с намален габарит. Обходният маршрут до края на януари е през Лозен – Драганово – Янтра – Поликраище – Полски Тръмбеш.

Луиза ТРАНЧЕВА