В едната лента се осъществява движението по пътя Поликраище – Велико Търново, в района на село Самоводене

Снимка: Радио "Фокус" - Смолян

Велико Търново. В едната лента се осъществява движението по пътя Поликраище – Велико Търново, в района на село Самоводене. При км 95+700 се извършва ремонт на ревизионна шахта. Движението се регулира с пътни знаци и от сигналисти, а дейностите ще продължат до края на днешния ден.Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Велико Търново от Областно пътно управление.

Условията за пътуване във Великотърновски регион са нормални за сезона. Времето е ясно и слънчево, без мъгли и намалена видимост. Настилките са частично мокри, в по-усойните места има и заледявания, но пътищата навсякъде са обработени. Трафикът в началото на деня е натоварен.

В едната лента, заради ремонт, се осъществява движението по пътя между село Поликраище и Горна Оряховица. Дейностите текат в отсечката от км 4+000 до км 6+431. Трафикът в района се регулира със знаци и регулировчици, а временната организация е в сила до 20 декември.

Ограничен за товарни автомобили над 10 тона е пътят Дебелец – Средни колиби – Елена. Причината е намален габарит на пътното платно. В участъка тече разширяване, което трябва да приключи до началото на следващата година. Обходният маршрут е през Дебелец – Велико Търново – Лясковски кантон – Миндя – Елена и обратно.

Ремонтни дейности текат и по пътя между Твърдица и Елена. В участъка от км 47+800 до км 48+000 движението се осъществява в една лента поради пропадане на пътното платно и образувало се свлачище. Срокът за укрепването му отново е началото на следващата година.

Отворен за движение е Прохода на Републиката, но там остава в сила предупреждението за опасност от падащи камъни. Ограничено е движението на автомобили над 3.5 тона по пътя Лозен – Полски Тръмбеш. Причината е, че в района на село Каранци има амортизирано мостово съоръжение, а пътното платно е с намален габарит. Обходният маршрут до края на януари 2020 година е през Лозен – Драганово – Янтра – Поликраище – Полски Тръмбеш.

Луиза ТРАНЧЕВА