В една лента се извършва движението по главен път Е-79 между 367 и 368 км, поради изграждане на виадукт на автомагистрала „Струма”

Благоевград. Движението по главен път Е-79 Благоевград – Железница от км 367+960 до км 368+405 се осъществява с повишено внимание поради изграждане на виадукт на автомагистрала „Струма” над пътя. Това съобщиха за Радио „Фокус“ – Пирин от Областно пътно управление – Благоевград. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци. Водачите да се движат с повишено внимание и съобразена скорост, съобразно създадената организация на движение до 28 февруари.

По същия път, но в участъка Благоевград – Симитли от км 381+000 до км 382+000 преминаването се осъществява в едната лента поради ремонтни дейности на асфалтовата настилка. Участъкът е сигнализиран с пътни знаци и се регулира от сигналисти до 17 януари.

Нормално проходими са основните пътни артерии в област Благоевград. Преминаването по автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев се извършва нормално. Няма въведени ограничения за движението в Област Благоевград.
Не са регистрирани тежки пътни инциденти през нощта. Пътните настилки са предимно сухи, на места мокри, по усойните и планински райони частично заледени или заснежени, обработени и проходими. Няма ограничена видимост, поради мъгла.

Повишена опасност от падащи камъни има в Кресненското дефиле, както и в района на проходите Предел и Папаз Чаир.

Ливия НИНОВА