В навечерието на 24 май, кметът на Банско събра пенсионираните учители на празничен обяд

Банско. В най-цветния и празничен месец в годината – месец май, когато цъфтят люляците и божурите, и почитаме делото на Светите братя Кирил и Методий, кметът Георги Икономов събра на празничен обяд пенсионираните учители от общината. Това съобщиха от пресцентъра на Община Банско. 

Той ги приветства с добре дошли, като им пожела здраве, житейско благополучие и още много щастливи срещи със своите ученици.

„С особено вълнение и респект, тук, в Банско, ние почитаме Вас, пенсионираните учители. Правим го, защото Ви дължим много! Дължим го заради Вашата всеотдайност, за мъдрите Ви съвети, за службата Ви към обществото. Позволете ми не само като кмет, но и от името на порасналите Ви ученици да поискам прошка за всички неизречени думи на благодарност към Вас, за професионализма, любовта и добротата, които години наред давахте от себе си, за да ни направите образовани личности, които да поемат уверено съдбата си в свои ръце”, допълни още градоначалникът.

Над 200 учители се отзоваха на поканата и бяха поздравени с песен и тематично стихотворение от малките ученички Александра и Николета.