В община Смолян ще проведе заседание на Комисията по инвитро

От 16:00 часа днес в 247 зала на Общинската администрация Смолян ще се проведе редовно заседание на Комисията по инвитро,  определена със Заповед №РД-0724/12.09.2018г. на кмета Николай Мелемов.  Това съобщиха от пресцентъра на Общината. Ще се разгледат подадени заявления и ще бъдат одобрени кандидатите за финансово подпомагане от местния фонд „Инвитро”.

На 16 май т.г. се проведе първото заседание на комисията за 2018 г. На него се разгледаха  документите на 3 семейства с репродуктивни проблеми. Комисията взе решение две семейства да бъдат подпомогнати финансово с по 2000 лв. и едно с – 1000 лв. Средствата се разпределят според индивидуалните нужди и процедури, необходими за изследванията

За четвърта поредна година стартира процедурата по приема на документи за кандидатстване във фонда . След предложение на кмета Николай Мелемов, Общинският съвет в Смолян единодушно гласува в края на месец ноември 2014 г. създаването на този фонд „Инвитро”. Местният парламент прие и Правилник за дейността му. В чл.5 от този правилник са упоменати необходимите документи за кандидатстване.

От администрацията призовават хората, които искат да се възползват от този фонд да подготвят документацията и да кандидатстват.