В Пловдив започва международен конкурс за детско-юношеско творчество “С песен и обич творим добро“

Пловдив. Над 270 участника ще събере десетото юбилейно издание на тридневния международен конкурс за детско-юношеско творчество “С песен и обич творим добро“, който започва в Пловдив от петък, 13 октомври. Това съобщи за Радио „Фокус”- Пловдив Таня Орманова, създател и ръководител на Детска вокална формация “Омайниче“. Конкурсът се организира от Детска вокална формация “Омайниче“, Община Пловдив и Военен клуб – Пловдив. В състезанието може да се включат млади таланти до 19-годишна възраст от цялата страна. „Куп грамоти, медали, награди и подаръци очакват всички участници и художествени ръководители, а за лауреатите са предвидени дипломи, плакети и парични награди“, разказа Орманова.
Тази година конкурсът е посветен на 10 – годишнината от създаването на вокална група „Бон Мин“ при Комплекса за социални услуги Олга Скобелева. На тържествения концерт, който ще се състои тази вечер от 19 часа, ще участват младежи, които са във вокалната формация от създаването й от Мария Топчиева.
Наградите ще се присъждат от отбрано детско жури от ДВФ “Омайниче“ и професионално, безпристрастно и отдадено на децата и песента жури в състав – Ваня Костова, Мими Иванова и Невена Пейкова.
Конкурсната програма ще продължи три дни, а заключителният концерт и връчването на наградите ще е в неделя, 15 октомври, от 17 часа.
Концертите са във Военен клуб – Пловдив. Входът е свободен.
Цветана ТОНЧЕВА