В първия работен ден за годината община Свищов подаде и първото си проектно предложение за 2020-та

Велико Търново. В първия работен ден за годината община Свищов подаде и първото си проектно предложение за 2020-та. То е свързано с обещание, дадено още през миналата година – за подобряване на материалната инфраструктура на всички образователни институции в региона, поясни в предаването „Добре дошли в Свищов“ на Радио „Фокус“ – Велико Търново Стоян Парашкевов, директор Дирекция „Управление на проекти“. Проектът е за изграждане на многофункционална спортна площадка в двора на СУ „Николай Катранов“ – едно от най-големите училища в града.

„Там към момента  се обучават 744 деца, разпределени в 34 паралелки, а за тях се грижат 78 човека педагогически и непедагогически персонал. Сградата е топлоизолирана, но съществуващата спортна площадка в двора на училището за игра на децата е в лошо състояние. Поради напукани настилки и амортизирани спортни уреди, децата  не могат разнообразно да спортуват и заниманията им са ограничени, поради което решихме да направим подобрения“, обясни Стоян Парашкевов.

Заложените в проектното предложение дейности предвиждат обособяване на три нови игрища – за минифутболи, за баскетбол и за волейбол. Предвидена е и подмяна на съществуващата настилка с акрилна спортна настилка, с висока пластичност и устойчивост на износване, подходяща за интензивни тренировки и спортни дейности. Ще има и ново осветление, както и нови седалки по трибуните.

Бюджетът на проекта възлиза на 191 489,00 лв., като община Свищов ще  участва с 101 489,00 лв. (53 % от цялата сума).

Луиза ТРАНЧЕВА