В РД „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик се проведе първият етап от Националния конкурс „Пожарникар на годината за 2019″

Пазарджик. В Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик се проведе първият етап от Националния конкурс „Пожарникар на годината за 2019”, съобщиха от ОД на МВР.

На церемония в сградата на пожарната директорът комисар Ангел Дудов връчи на победителите на областно ниво в отделните категории на конкурсната надпревара заповеди за награди „Писмена похвала”.

Отличените служители с в направление „Пожарогасене и спасителни дейности” – младши експерт Виден Кадьов – началник на дежурна смяна в РСПБЗН-Велинград. В направление „Контролна дейност” – за служители с висше образование – инж. Красимир Писков – инспектор в РСПБЗН-Пещера, за служители със средно образование – Александър Генчин – началник на Противопожарния участък в Септември при РСПБЗН-Белово.

В раздела за отличени представители на органите на държавната власт, местното самоуправление, юридически лица и граждани е номиниран Красимир Кръстев, работещ като инспектор „Пожарна безопасност“ към сектор „Безопасност и здраве при работа“ към Минно-обогатителен комплекс „Асарел Медет“ АД гр-Панагюрище. Номинацията е за конкретен и съществен принос за осигуряването на пожарната безопасност и защита на населението за 2019 г.