В Регионален исторически музей – Благоевград ще бъде открита изложбата „Полагане основите на българската държавност след Освобождението 1878 г.“

Благоевград. В Регионален исторически музей – Благоевград ще бъде открита изложбата „Полагане основите на българската държавност след Освобождението 1878 г.“. Това съобщиха от пресцентъра на РИМ – Благоевград. Изложбата ще се проведе днес от 11.00 часа във фоайето на музея и е посветена на 140-годишнината от свикването на Учредителното събрание за изработване на първият български държавен закон, приемането на Търновската конституция и избора на първи български княз.Експозицията представя чрез фотоси основните моменти в изграждането на нова България: временното руско управление, дейци на бъдещите политически партии, участващи в Учредителното събрание, първата българска конституция и първият български княз след Освобождението Александър Батенберг.
Особено място в изложбата заемат печатни издания от фонда на Регионален исторически музей-Благоевград, които пресъздават събитията по изграждане на новото българско княжество.