В Регионална библиотека „Сава Доброплодни” – Сливен ще бъде представена книжната продукция на сливенските автори за 2018г.

 

 Четиридесет и седем книги на автори от Сливен и региона, издадени през 2018 г., ще бъдат представени от 17.00 часа в Регионална библиотека „Сава Доброплодни”, в рамките на първия за годината Петъчен лиотературен салон. Това съобщиха от културната институция.  Целта на превърналото се в традиция литературно събитие е да се отбележат като литературен факт издадените през изминалата година книги, да се акцентира върху творческите постижения на представените автори и новото и различното, което те предлагат на своите читатели.

   Голямо е жанровото разнообразие на включените в представянето книги: поезия и проза за възрастни /романи, разкази, повести, новели, есета/, приказки и стихове за деца, монографични изследвания, изследвания за историята, бита и традициите на Сливенския край, архивистика, родови изследвания, сборници с доклади от научни форуми, литературоведски и изкуствоведски изследвания, спомени, интервюта, библиографски издания, албуми, каталози на изложби. Част от изданията, появили се на книжния пазар през изминалата година, вече са имали своята премиера. За други литературният обзор е първо представяне.

Продукцията на сливенските автори по традиция ще бъде представена от Тенко Тенев – поет, председател на Дружеството на писателите в  Ямбол и от литературния критик Димитър Бечев – директор на Регионална библиотека  „Г. С. Раковски” – Ямбол .