В Сандански се провежда 10-ия Зимен университет на Младежи ГЕРБ

Сандански. В Сандански се провежда 10-ия Зимен университет на Младежи ГЕРБ. Това съобщиха от пресцентъра на ПП ГЕРБ. Събитието ще премине под мотото #EU.bg. Форумът ще се проведе  в град Сандански и събира над 140 младежи от цялата страна. Обучението се организира с подкрепата на Сдружение „Граждани за европейско развитие на България“ и фондация „Ханс Зайдел“.
Десетият Зимен университет на МГЕРБ бе открит от председателя на ПГ на ГЕРБ и заместник-председател на партията Цветан Цветанов, председателя на МГЕРБ и заместник-министър на външните работи Георг Георгиев и представителя на „Ханс Зайдел“ за България Богдан Мирчев. Приветствие към участниците отправиха и кметовете на Сандански и Благоевград Кирил Котев и Атанас Камбитов, както и областният координатор на ГЕРБ – Благоевград и народен представител Даниела Савеклиева.
По време на форума участниците ще дебатират по теми, свързани с национални и местни приоритети в контекста на глобалната европейска политика, с икономиката, с генезиса и съдържанието на българския политически процес в условията на демокрация, както и с бъдещето на Европа. Сред гостите на Зимния университет на МГЕРБ са председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, българският еврокомисар Мария Габриел, заместник-министърът на икономиката Александър Манолев, евродепутатите от ГЕРБ/ЕНП, депутатът и актьор Евгени Будинов, политологът Румяна Коларова и журналистът и документалист Христо Христов.